Sos grecesc cu iaurt



Minunatul sos grecesc din iaurt si castravete se prepara extrem de simplu. Am gasit pe you tube un filmulet care surprinde pasii cei mai importanti:

Eu am folosit acest iaurt pe care n-a fost nevoie sa il las la scurs (nu va uitati la data expirarii, era in termen cand am preparat minunea dar n-am apucat sa o postez)

  •  usturoi 
  •  marar proaspat
  • castraveti tineri pe care doar i-am maruntit si i-am lasat presarati cu sare sa se odihneasca, apoi i-am strecurat de zeama (asta e cel mai important pas pentru a obtine un sos cremos!!!)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
 Am mai folosit un vas obisnuit si mixerul "bat": 





Foarte important:
Sosul trebuie sa stea la rece cateva ore si abia apoi se serveste.

Comentarii

  1. Babuta / adica eu./ are nevoie de ochelari. Acuma am vazut ca ai pus si usturoiul. Ei , se mai intampla, mai ales ca trecut de orele 23.

    RăspundețiȘtergere
  2. Babuta e o dulce si nu m-as putea supara pe ea...
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare