Inghetata prajita - desert chinezesc
Ingrediente
- 1 cozonac mare
- 1 caserola 500 g inghetata asortata
- esenta de vanilie (eu nu prea folosesc esenta de vanilie ci mai degraba 1- 1si 1/2 pahar vin)
- 2 oua
- faina cat e nevoie pentru sosul Bechamel
- o cana lapte
- zahar (dupa gust, adica destul de putin pentru ca si inghetata si cozonacul sunt dulci)
- ulei pentru prajit (mult!)
MDP:
Se feliaza cozonacul. Feliile rezultate se aseaza in tavi intinse si se stropesc cu vin (esenta de vanilie). Se pune cate o lingura de inghetata pe fiecare felie de cozonac si se pliaza. Feliile astfel umplute se aseaza individual in pungi de plastic si se tin in congelator cateva ore (pana ingheata si cozonacul).
Se prepara un sos bechamel din faina, ou si lapte. Dupa ce a inghetat si cozonacul, se scot pungile din congelator; fiecare bucata se trece prin sosul Bechamel si se prajeste in ulei incins.
Inghetata astfel preparata se serveste cu zahar vanilat sau cu sos de fructe:
Comentarii
Trimiteți un comentariu