Prajitura Rafaello
Ingrediente:
- 5 oua, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, 2 linguri ulei, 6 linguri faina, un praf sare
- 200 g cocos uscat si maruntit
- 250-300 g ciocolata alba de menaj
- 300 g smantana + 3 plicuri zahar vanilat
- 200 g (o cana) lapte
- arome
- 1 cana apa + 1/2 cana zahar pentru sirop (sau mai putin daca nu va plac prajiturile foarte dulci) + 1 plic zahar vanilat
Blat : Se face un blat din 5 oua in felul clasic (se serpara galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca cu zaharul, apa, uleiul si faina:
se adauga peste ele albusurile batute spuma cu un praf de sare si rezulta un blat usor si pufos:
Frisca: se spumeaza smantana (care a stat in prealabil la congelator) si se amesteca cu zaharul vanilat.
Crema : 2 folii de ciocolata alba de menaj (~300 g ) se topesc cu 200 g lapte (~ 1 cana).
Din blat se taie o foaie subtire si se framanta. Se adauga in ciocolata topita in lapte. Se mai adauga apoi 150 g nuca de cocos. Cind crema e complet rece se adauga 4-5 linguri frisca. Toate se amesteca bine.
Se insiropeaza foarte putin blatul cu un sirop fiert din apa, zahar si zahar vanilat si se aseaza peste blat crema :
Se acopera apoi cu restul de frisca si deasupra se mai pun 50 g nuca de cocos. Se taie patrate cand e rece:
super arat prajitura, cred ca este si foarte buna.
RăspundețiȘtergere