Sfecla umpluta cu nuci
Da! La prima vedere combinatia pare ciudata dar rezultatul e pur si simplu delicios!
Reteta asta o am de la mama sotului meu, se prepara in zona Severinului in Postul Craciunului.
Pentru ca necesita timp si atentie pentru preparare dar si pentru ca e un preparat savuros si consistent se gateste la praznicele din post.
Ingrediente:
- 5-6 sfecle mici (1+1/2 kg)
- 1 ceapa rosie+ 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri orez
- 200 g miez de nuca macinat
- 50 g halva
- sare, piper
- 1 cana apa + 1 cana zeama de varza sau bors
Mod de preparare:
Sfeclele se curata de coaja, se taie la fiecare un capacel si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite. Ceapa se curata si se caleste usor in ulei. Orezul se fierbe in apa fierbinte, apoi se amesteca cu miezul de nuca, ceapa calita, halvaua si se condimenteaza usor. Sfeclele se umplu, se prind capacele la loc cu ajutorul unor scobitori si se aseaza intr-o cratita la foc impreuna cu 1 cana de apa si 1 cana zeama de varza. Pe masura ce fierbe zeama se coloreaza in rosu. Se servesc reci. Sint grozave!
Foarte bune matuska! Le mananca oltenii de la Dunare in Postul Craciunului (la praznice).
RăspundețiȘtergere