Jeleu de visine

Iata ce puteti face dintr-un compot de visine (sau orice alte fructe va plac) si un plic de gelatina!
Pentru perioada postului si pentru vegetarieni Dr. Oetker comercializeaza "Vege-Gel" , un inlocuitor vegetal pentru gelatina. Detalii gasiti aici
M.D.P.:
Important: fructele din compot trebuie sa fie fara samburi.
Se cantareste zeama, se mai indulceste daca e cazul si se combina pe foc pentru cateva minute cu gelatina inmuiata si incalzita in prealabil (e bine sa cititi instructiunile de pe plic). Pentru forme se pot folosi tavi de muffins sau simple cescute de cafea (cum a fost cazul meu). 
Se repartizeaza  fructele proportional, se acopera cu siropul caldut si se lasa formele la rece pentru cateva ore. Dupa ce se incheaga compozitia se inmoaie pentru cateva secunde cescutele in apa fiarta si apoi se rastoarna pe farfuriute pentru servire. Eu le-am pregatit inaintea postului si am pus un mot de frisca naturala dar nu e neaparat necesar pentru ca desertul e oricum racoros si aromat.
Va doresc pofta buna!!!!

Comentarii

  1. Ce buna trebuie sa fie...asa acrisoara cum trebuie sa fie...mmmm , bun-bun!
    Iti doresc o saptamana cu realizari! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu unde le gasesti dar arata extraordinar. Cred ca ma voi inspira de aici pentru urmatoarele mele preparate.
    Numai bine.
    Pescar Hoinar

    RăspundețiȘtergere
  3. am si eu o rugaminte.....unde se gaseste aceasta gelatina vege gel,am cautat prin tot ce inseamna super si hipermarket si nu am gasit niciunde???
    sunt foarte gustoase retetele tale,si de multe ori ma inspir de aici,dar am o problema cu gelatina,nu consum nimic derivat din porc si mi-arconveni de minue sa folosesc acest vege gel.
    daca ai putea sa imi spui si mie unde se gaseste...ar fi divin!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare