Prajitura cu dovleac - de post

Din seria de prajituri pregatite de mama si matusa L. pentru pomenirea tatalui meu:

va prezint prajitura cu dovleac de post.
De fapt prajitura se poate face si cu mere, pere, pepene galben etc
Pentru aluat:
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri suc de rosii
  • 1 plic amoniac stins cu otet
  • 500 g faina

Pentru umplutura:
  • 1 kg dovleac
  • 5-6 linguri zahar (sau miere)
  • scortisoara, nucsoara, cuisoare, vanilie pastaie, etc
Ingredientele pentru aluat se amesteca si se intind foi (numarul lor depinde de dimensiunea tavii de copt). Fructele se rad, se amesteca cu condimentele si se calesc in putin ulei. Se umplu foile coapte si racite. Se taie patrate, triunghiuri a doua zi. Pofta buna!
Reteta am gasit-o in revista "Practic in bucatarie - Prajituri traditionale romanesti"

Comentarii

  1. Tare bine arata! Balesc la propriu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata prajiturica ta. Stii ca n-am facut niciodata prajitura cu dovleac...
    Pupici, o zi buna si-un premiu te asteapta la mine !

    RăspundețiȘtergere
  3. @denisa,
    multumesc!

    @Ana,
    are prea multe calorii :))

    @Daniela,
    multumesc pentru premiu. La voi nu se gasesc dovleci? Eu n-as putea trai fara ei...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare