Colacei cu lapte
Pentru noi au fost colacei, pentru voi pot fi minifranzelute, cornuri sau chiar paine.
Ingrediente (noi am folosit cantitate dubla):
- 1 kg faina
- 30 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- putina sare
- 3 linguri ulei
- 550 g lapte (sau apa in amestec cu lapte, dupa cum v-ati facut piata)
Se cerne faina, se amesteca cu laptele caldut, drojdia inmuiata cu zahar , sarea si uleiul. Se framanta totul pana ce aluatul se desprinde de vas si de maini. Se acopera si se lasa la crescut
Secret! aplicat de mine si la cozonaci pentru a scurta timpul de dospire: vasul cu aluat se acopera cu un servet si apoi cu o perna. In felul asta va dospi repede si frumos
Din aluatul crescut se formeaza cu mana unsa cu ulei mici bile de aluat care se pun in tava de la aragaz si se cresteaza cu o foarfeca.
Se lasa din nou la dospit pentru o jumatate de ora la cald.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos si se savureaza cu orice va cade in mana: unt, pate de ficat, gem, etc
Pofta buna!
P.S. Ador cartile vechi de bucate! Reteta de fata e inspirata dintr-o carte scrisa de Didi Balmez si tiparita in 1978.
Poti sa-i numesti cum vrei, dar sint sigura ca au fost o pufosenie! O saptamina minunata! Cami
RăspundețiȘtergereSigur v+om face si noi reteta cat mai curand! par deliciosi!
RăspundețiȘtergereCe painici minunate!
RăspundețiȘtergere