Friptura de vita
Nu mai am timp de nimic!!! Gatesc rar si pe fuga, sunt mai mereu obosita, vremea de afara ma deprima...
Ma ajuta mult reteta de fata pentru ca nu necesita mult efort iar friptura rezultata merge bine la sandwich-uri: o alternativa minunata pentru burgeri, plescavite sau altele asemenea.
Carnea se fasoneaza (bucatile trebuie sa fie asa ca in imagine: potrivit de groase si lungi). Se ung bucatile de carne cu mustar, grasime si se condimenteaza cu ierburi aromate si boia dulce de ardei (ori cu ce va place mai mult in combinatie cu vita):
Se pune tava la cuptor mai intai la foc mare pentru a prinde crusta. Se intoarce friptura pe toate partile. Se stinge cu vin (aici e obligatoriu sa alegeti unul cu "clasa"):
si se reduce intensitatea focului din cuptor. Lasati sa se patrunda bine. Dupa ce se raceste putin o puteti felia. Serviti cu salate de sezon! Friptura se poate imbogati cu sos ragu (caz in care trebuie sa puneti in tava la cuptor si cateva legume) sos alb sau orice va trece prin cap.
Eu de ex. am adaugat peste ea ceva parmezan:
Pofta buna si serviciu usor!
Comentarii
Trimiteți un comentariu