Cataif
Cu siguranta cea mai rapida si savuroasa prajitura!
Ingrediente:
Am pregatit taitei de casa pentru ca ne-am achizitionat masina de taiat paste. Diferenta de gust si consistenta e considerabila!
Niko
Ingrediente:
- 400 g fidea
- un pachet unt
- 3 lamai (verzi)
- zahar vanilat
- o cana zahar
- o cana apa
- eventual nuci, alune, migdale, fistic
Mod de preparare:
Fideaua se marunteste si se aseaza intr-o tava. Peste ea se pune untul cubulete si in cazul in care folositi si alunele (eu am facut diverse variante, cea mai buna mi s-a parut cea cu alune de padure).
Tava astfel pregatita merge la cuptor pentru cateva minute (cand e aurie pe margini e gata). Intre timp se pregateste siropul. Lamaile se rad de coaja. Apa, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie se clocotesc. In final se adauga si coaja de lamaie.
Siropul se toarna fierbinte peste fideaua rumenita la cuptor. Dupa ce se raceste se portioneaza si e gata pentru a fi servita.
Delicioasa! Aroma untului se impleteste minunat cu cea a lamailor verzi si a vaniliei.
Edit 04.09.2011:Am pregatit taitei de casa pentru ca ne-am achizitionat masina de taiat paste. Diferenta de gust si consistenta e considerabila!
Niko
Comentarii
Trimiteți un comentariu