Poale-n brau
Reteta Maestrului Radu Anton Roman:
Ingrediente aluat:
- 500 g faina
- 50 g zahar
- 15 g drojdie
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 250 g unt (50 g pentru uns tava)
- sare (dupa gust)
Ingrediente umplutura:
- 500 g branza de burduf
- 2 oua
MDP:
Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta, dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa sa creasca cca o jumatate de ora. Se separa galbenusurile. Peste restul fainii se toarna drojdia, laptele caldut, galbenusurile, sarea si zaharul; Se framanta constiincios un sfert de ora, se adauga untul topit cate putin, se lasa sa creasca acoperit 1-2 ore.
Pentru umplutura se freaca branza cu ouale (eu am pus si zahar in umplutura). Dupa ce a crescut aluatul, se face sul si se taie in bucati cam cat un mar mic. Se unge un platou cu unt. Se intinde fiecare bucata de aluat pe platou - cam de juma' de degetel grosime - si se umple cu cate o lingura de branza.
Se ridica poalele aluatului peste branza si se lipesc, se lasa aluatul sa mai dospeasca o jumatate de ora. Se unge o tava cu unt (eu am folosit hartie de copt), se ung cu albus (eu am uns cu ou intreg)
se dau la foc potrivit o jumatate de ora:
Sotul meu a spus ca sunt cele mai bune poale-n brau pe care le-a mancat.
Niko
Vaaai! Ce rumene si frumoase sunt!!!
RăspundețiȘtergereMi-e tare pofta de o placinta calda!
Cat de bine au iesit!! si n-am mai mancat de anu trecut, cand le-a mesterit soacra-mea.. tare bune mai sunt! O seara faina!
RăspundețiȘtergere