Chec pufos
Pana astazi habar nu am avut ca Dr. Oetker produce si tavi pentru patiserie. Cum le-am vazut in magazin le-am si cumparat pentru ca de muuuulta vreme imi doream niste tavi din silicon:Le-am adus acasa in brate ca pe niste trofee, le-am fotografiat pentru posteritate:
Si m-am si grabit sa pregatesc un guguluf dupa o reteta clasica de checuri.
Si m-am si grabit sa pregatesc un guguluf dupa o reteta clasica de checuri.
Sotul meu a studiat putin tava cea noua si m-a intrebat:
- Asta se pune in cuptor?
- Da, i-am raspuns, sper sa nu luam foc!
- Treaba ta, noi plecam in parc (adica el si Betty)
Si pana sa ma dumiresc eu au plecat cu aparatul foto cu tot asa ca imagini cu fazele intermediare de preparare ale checului nu am, o sa va las sa va delectati cu cateva imagini din natura:
Ingrediente chec:
- 6 oua
- 2 cani zahar pudra
- 2 cani faina
- 6 linguri ulei
- 12 linguri apa fierbinte
- un vdc praf de copt
- cacao, diverse arome
Mod de preparare:
- Asta se pune in cuptor?
- Da, i-am raspuns, sper sa nu luam foc!
- Treaba ta, noi plecam in parc (adica el si Betty)
Si pana sa ma dumiresc eu au plecat cu aparatul foto cu tot asa ca imagini cu fazele intermediare de preparare ale checului nu am, o sa va las sa va delectati cu cateva imagini din natura:
Ingrediente chec:
- 6 oua
- 2 cani zahar pudra
- 2 cani faina
- 6 linguri ulei
- 12 linguri apa fierbinte
- un vdc praf de copt
- cacao, diverse arome
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine de tot cu uleiul (ca la maioneza) si apoi se incorporeaza in ele o cana zahar pudra. Se mixeaza totul impreuna cu 6 linguri apa pana ce compozitia e omogena si zaharul topit. Albusurile se bat spuma cu un praf sare si apoi cu cealalta cana de zahar (pana devin o spuma foarte consistenta), se adauga cele 6 linguri apa clocotita si in final compozitia de galbenusuri. Din acest moment se foloseste in locul telului o spatula si se incorporeaza usor in amestec faina si praful de copt. Se ung formele de chec, se umplu 3 sferturi cu compozitie si se pun in cuptorul incins in prealabil la o temperatura mica ~40 minute. Eventual se face testul cu scobitoarea.
Si iata:Prima felie:Si urmatoarele:Din ingredientele de mai sus rezulta doua checuri obisnuite ca dimensiuni. E un chec foarte pufos dar si foarte dulce asa ca recomandarea mea este sa il consumati langa o cafea neagra.
Pofta buna!
Si iata:Prima felie:Si urmatoarele:Din ingredientele de mai sus rezulta doua checuri obisnuite ca dimensiuni. E un chec foarte pufos dar si foarte dulce asa ca recomandarea mea este sa il consumati langa o cafea neagra.
Pofta buna!
suna foarte interesant reteta.Te rog mult sa ma lamuresti cum ai facut cu cacao ca in poze apare si cacao dar in text nu ai facut referire la ea decat la ingrediente.Ai pastrat putina compozitie si ai amestecat cu cacao?Multumesc.
RăspundețiȘtergereAnonim, exact asa! Dar poti inlocui cacaoa cu ness sau cafea macinata fin. Depinde de gustul tau.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru lamurire.L-am facut deja si a iesit foarte fain.Eu sunt incepatoare si n-am avut curajul sa fac cantitatea toata.Am incercat doar jumatate si mi-a iesit super.Sotul meu e un mare mancator de dulciuri si i-a placut mult mai ales ca nu a iesit innecacios.Inca odata multumesc.Pentru cei care vor sa incerce reteta va sfatuiesc sa nu ezitati.
RăspundețiȘtergereAnonim, multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca a iesit pe placul sotului tau si sa nu mai ai teama... dupa mine gatitul presupune multa imaginatie iar incepatorii sunt cei mai deschisi pentru asa ceva.
Te pup,
NIKO, am o singura intrebare : esti in Wolfsburg? intreb, pt ca una din poze seamana foarte tare cu fintina din Schiller Teich.
RăspundețiȘtergeresucces cu retetele !!
Mama, mama, ce bunatate:) super chec super forme, mor dupa ele. Spune mi si mie te rog de unde le ai cumparat, sunt din Bucuresti, ai idee cum as putea comanda sau cumpara? N am vazut deloc aici si sunt tare faine. TE pup cu drag si sa mai faci papa bunxxxxxxx
RăspundețiȘtergereArata delicios si sunt sigura ca a fost foarte bun. O sa il incerc si eu ! Merci pentru aceasta reteta !
RăspundețiȘtergereReteta este foarte faina. Am totusi o intrebare: nu ai folosit tavile de silicon? Acestea nu se ung din cate stiu eu. Intreb pentru ca doresc sa achizitionez si eu cateva tavi din silicon si as vrea sa stiu sfatul cuiva care le foloseste fregvent. Multumesc!
RăspundețiȘtergereIti multumesc Niko pentru reteta! Au iesit o minunatie! :*>:D<
RăspundețiȘtergereMinunat guguluful asta.Nu este foarte dulce,cred,e adevarat?
RăspundețiȘtergereMikela, parerea mea e subiectiva: eu nu ma prea impac cu zaharul.
RăspundețiȘtergereTe pup,