Portofele cu mere - de post

Pentru aluat am folosit:
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • ~1+1/2 cana apa calduta (pana ce aluatul este moale dar elastic si se desprinde de maini)
  • 100 g zahar
  • un praf sare
  • 6 linguri cu untdelemn

Pentru umplutura de mere:
  • 5-6 mere (depinde de marimea lor)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf scortisoara
  • zahar (dupa gust)
  • 2 linguri untdelemn
Aluatul se prapara ca si cel de paine (stiti voi mai bine) se amesteca drojdia cu zaharul, se cerne faina, se amesteca ingredientele toate (apa calda o lasati la urma pentru a va orienta cata trebuie sa adaugati), se framanta bine cu mana un aluat moale si se lasa la dospit.
Pentru caramelul de mere am procedat ca si aici cu singura deosebire ca am pus untdelemn in loc de unt. 
Aluatul dospit se portioneaza, se formeaza bilute care se intind cu sucitorul si se umplu dupa dorinta. Eu am exagerat putin cu compozitia si in tava a curs putin pe margine.
Reci se pudreaza cu zahar. Fara exagerare au fost delicioase!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare