Baclava

Am pregatit-o cu drag pentru sotul meu intr-o zi speciala de toamna...

Ingrediente:
  • 1 pachet aluat foitaj
  • 1 pachet unt topit
  • 500 g nuci pisate si amestecate cu zahar tos (se poate folosi un amestec de nuci, alune, migdale, fistic, etc)
MDP:
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Untul se topeste la foc mic. Intr-o tava teflonata (ori si mai bine din arama) se aseaza in straturi alternative foi de aluat, unt topit, nuci macinate amestecate cu zahar tos, s.a.m.d.,  ultimul strat trebuie sa fie din foi:
Se portioneaza prajitura si se coace la foc mediu (aveti grija, se poate arde foarte usor):

Sirop:
  • obligatoriu zeama si coaja de la 2 lamai
  • 500 g zahar tos (care poate fi inlocuit in functie de preferinte cu miere, caz in care mierea se adauga dupa fierbere)
  • arome: scortisoara, vanilie, apa de trandafiri
    MDP: Apa si zaharul se fierb pana rezulta un sirop bine legat. Se adauga acestuia coaja si zeama de lamaie + aromele. Daca alegeti sa folositi mierea de albine, acum e momentul sa o adaugati. Siropul inca fierbinte se toarna peste prajitura abia scoasa din cuptor.
    Se serveste de preferinta in ziua urmatoare, dupa ce s-au imbinat aromele.


    Comentarii

    1. Mega like pt baclava!! O savurez cu cea mai mare placere!

      RăspundețiȘtergere
    2. ce amintiri...n-am mai facut-o demult ! dar e super potrivita, mai ales acum, in post ! :)

      RăspundețiȘtergere
    3. Acum vreo 2 zile in urma vorbeam cu Marius despre baclavale si uite ca , surpriza , tu ai aici reteta...exceptional! Ma bucur mult!
      La multi ani sotului tau! :)

      RăspundețiȘtergere

    Trimiteți un comentariu

    Postări populare