Placinta cu dovleac
Reteta de la d-na Mari:
Pentru foaie: intr-o cana se pun 3/4 apa minerala sau sifon, o lingurita sare, o lingura otet, se completeaza cu ulei pana se umple cana si se rastoarna intr-un castron. Se inglobeaza faina cat sa reulte un aluat ferm. Se lasa aluatul peste noapte sa se odihneasca.
In ziua urmatoare se intinde pe masa infainata:
si se unge cu un pachet de unt:
se ruleaza aluatul:
si se taie in doua bucati care se intind foi, de data aceasta pe masa unsa cu ulei.
Pentru umplutura taiem dovleacul bucati pe care le radem sau le mixam la robot si punem la fiert in putina apa.
Ideal ar fi sa folositi dovleacul placintar
Cand dovleacul e fiert se indulceste dupa gust si se aromeaza cu unt, zahar vanilat si scortisoara:
Intr-o tava care merge la cuptor, fie ea si obosita rau :)), se pune hartie de copt si se intinde prima foaie de aluat. Se intinde deasupra dovleacul:
Se acopera cu foaia urmatoare si obligatoriu se portioneaza :
Se coace la foc potrivit. Se serveste rece. E delicioasa!
Niko
Englezii ar spune "mouth watering", eu aş scrie apetisant ...
RăspundețiȘtergereMulţumesc!