Bulion "la tuci"
...tot din seria conservelor pregatite la curte, in cantitati mari si fierte in tuci.
Ustensile necesare:
- masina de tocat/separat rosii
-pirostrii
-pirostrii
-tuci de fonta (arama)
- linguroi de lemn
Materii prime necesare:
- rosii de gradina
- sare si zahar (dupa gust)
Mod de preparare:
Se aleg rosiile cele mai mari si mai coapte:
Se spala, se taie cu cutitul in bucati mici si apoi se trec prin masina de tocat:
Sucul rezultat se potriveste de zahar si sare si se pune la fiert in tuci.
Se lasa sa fiarba pana ce ajunge la consistenta dorita:
Se imbuteliaza apoi in sticle ce se tin invelite in paturi pentru cel putin 24 de ore.
(¯`·._.·NIKO·._.·´¯)
Nu s-a repezit nimeni sa bea? :)Arta genial...si mi-l imaginez in mancare , la iarna...peste sarmalute , de exemplu...:)
RăspundețiȘtergere