Prajitura cu piscoturi si nuca
Pentru Flavia:
Imaginea nu e grozavă pentru că e facută cu telefonul la lumina hotei dar prajitura a fost lăudată de toți cei care au gustat-o.
Blat:
- 8 albușuri
- 12 linguri apă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 200 g nucă măcinată
- 1 linguriță bicarbonat stins în oțet
MDP:
Se bat albușurile spumă cu un praf sare, se adaugă zahărul și se continuă baterea apoi se adauga pe rand restul ingredientelor ( eu am pus întâi bicarbonatul apoi apa, nuca și la final făina).
Crema:
- 1 litru lapte
- 8 gălbenușuri
- 350 g zahăr
- 4 linguri amidon alimentar
- 2 linguri făină
- 5-6 vanilii (așa am primit rețeta dar banuiesc că sunt pliculețe de zahăr vanilinat)
Se amestecă zahărul cu gălbenușurile, se adaugă faina și amidonul, laptele călduț și se pune totul la fiert. După ce crema s-a îngroșat se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când devine calduță se adauga zahărul vanilinat (și 1-2 linguri unt, notă personală).
Blatul răcit se taie în doua pe jumătate și se asamblează prăjitura.
Se pune o parte de blat, cremă, un rând pișcoturi de șampanie, cremă, a doua parte de blat, cremă (foarte puțină, ce rămâne pe vas) și nucă măcinată (50 g).
Spor la lucru!
✍ Niko
Comentarii
Trimiteți un comentariu