Ciocolata de casa
Mie imi place mult combinatia de cacao cu lapte, stafide si alune asa ca am modificat putin o reteta clasica de ciocolata. Am folosit ingrediente obisnuite (toate impreuna au costat in jur de 20 ron si a rezultat 1 kg de ciocolata).
Pentru ciocolata neagra am folosit:
- - 500 g lapte praf
- - 200 g cacao
- - 500 g zahar
- - 200 g unt
- - alune de padure, stafide
Am cernut si cacaoa peste lapte. Am mixat apoi laptele impreuna cu cacaoa si untul
Am fiert un sirop caramel grosut din apa, zahar (vanilat in casa) zeama de lamaie si stafide
Am mixat cele doua compozitii si am adaugat alunele de padure prajite
Am pus ciocolata intr-o forma din silicon
- - 25 ml apa
- -250g zahar
- - 100 g unt
- -250 g lapte praf
- - putina zeama de lamaie
- - migdale, stafide
Am pus pe foc intr-un vas apa cu zaharul si untul, am adaugat laptele praf, stafidele si zeama de lamaie.
Am amestecat pana la omogenizare
Am adaugat migdalele si am asezat compozitia alba peste cea neagra. Am lasat la frigider pana s-a racit suficient cat sa poata fi mancata fara lingurita. Teoretic ciocolata e gata abia dupa 1-2 zile dar la noi dupa 2 zile ciocolata era doar o amintire (noroc ca am fotografiat-o intre timp)
ce pofta am ,abia astept sa fac si eu reteta ta :* Pupici
RăspundețiȘtergereFac si eu ciocolata..dar reteta aceasta e mult mai elaborata.. o s-o imbunatatesc si eu cu ideile tale..Merci!
RăspundețiȘtergereTe pup, Niko!
Cu siguranta vom pune si noi in practica reteta aceasta! MULTUMIM PENTRU RETETA! de mult cautam o reteta buna, buna rau!
RăspundețiȘtergereNiko , dai la musafiri o bucatica?Ca eu vin fuguta aici , in vizita , ca sa iti urez tare si cu foc "La multi ani cu sa nanate si sa traiesti cu numele!".:))
RăspundețiȘtergereTe imbratisez si iti doresc o zi formidabila!:)
Draga Niko, multumesc mult de reteta:) arata yum yum, faceam ciocolata cand eram adolescenta dar vesnic mi se topea in farfurie:)) secretul era zeama de lamaie. Vreau sa te intreb ceva: dupa ce fierbi zaharul cu apa ai zis ca pui si laptele cu cacaoa, le pui pe foc si le amesteci tot pe foc sau dai deoparte siropul si amesteci ingredientele uscate. Nu vreau sa gresesc ceva.
RăspundețiȘtergereLa cioco alba le pui pe toate si le lasi sa se omogenizeze? Adica nu lasi zaharul apa si untul sa se topeasca si pe urma restul.
Mai bine intreb decat sa fac o prostie:). Te pup, merci si SARBATORI FERICITE! impreuna cu cei dragi.