Budinca cu branza si paste...
... in culorile toamnei.
Ati citit "Buna seara, Melania!" de Rodica Ojog-Brasoveanu? Frumoasa povestea! Daca v-a scapat cumva o puteti citi aici. Melania e o doamna educata, rafinata, inteligenta, diabolica poate, dar cu un gust desavarsit in bucatarie:
Ingrediente:
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat si apoi se adauga branza sfaramata:
Se unge cu unt o tava:
Pastele se amesteca in compozitia de oua si se pune totul in tava la cuptor:
Se lasa la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se presara cu zahar vanilat, se insiropeaza cu caramel sau se flambeaza. Fiecare procedeaza cum doreste, noi de data asta am servit-o aburinda si asa simpla:
Si in varianta cu orez e foarte gustoasa.
Ati citit "Buna seara, Melania!" de Rodica Ojog-Brasoveanu? Frumoasa povestea! Daca v-a scapat cumva o puteti citi aici. Melania e o doamna educata, rafinata, inteligenta, diabolica poate, dar cu un gust desavarsit in bucatarie:
"― Ninge, Mirciulică! Ninge! Vino să vezi! Parcă sunt flori de măr. O ploaie de flori de măr.
Ridică motanul în braţe arătîndu-i strada. Mirciulică atinse sticla cu mustăţile şi se zgribuli.
― Eşti un tremurici şi jumătate! rîse Melania. Un frigurilă! Cînd eram mică şi ningea prima oară, bunica azvîrlea pe geam o coajă de pîine, un pumn de sare şi cinci părăluţe mici: "Asta-i baba iarna". Mă întorceam de la şcoală şi toată casa mirosea a budincă. Nici nu ştii tu, Mirciulică, ce budincă! O budincă specială, abia scoasă din cuptor, cu orez, cu vanilie şi stafide şi nucşoară. Îţi dai seama ce minunăţie? Deasupra turnam rom fierbinte îndulcit cu zahăr candel şi-i dădeam foc. Uite, dacă ai să fii cuminte o să facem budinca asta. Pentru azi, bineînţeles, ce credeai? Avem totul în casă, trebuie să ne suflecăm doar mînecile şi să ne aşezăm pe treabă. Ei, de unde să-ţi iau zahăr candel! În schimb, o să punem aşa, de la noi, cîteva bucăţele de portocală glasată. Am ascuns un borcănel în cămară. Nu te supăra, Mirciulică, dar ai devenit atît de lacom! Atît de lacom!"
Ingrediente:
- 1 pachet spaghete - 500 g
- branza telemea, cas, urda sau ce gasiti - 400 g
- zahar tos - dupa gust
- zahar vanilat sau vanilie pastaie - dupa gust
- unt - cat sa poata acoperi tava de copt
- stafide - 100 g
- Rum sau doar esenta (atat cat sa acolere stafidele)
- 4 oua
- nuscoara, scortisoara, cuisoare, fructe confiate, sau orice alta aroma va place
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat si apoi se adauga branza sfaramata:
Se unge cu unt o tava:
Pastele se amesteca in compozitia de oua si se pune totul in tava la cuptor:
Se lasa la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se presara cu zahar vanilat, se insiropeaza cu caramel sau se flambeaza. Fiecare procedeaza cum doreste, noi de data asta am servit-o aburinda si asa simpla:
Si in varianta cu orez e foarte gustoasa.
Ma bate gandul sa incerc varianta cu orez... :))
RăspundețiȘtergereTare bine arata si asta!
Arata foarte bine. Pun pariu ca e foarte gustoasa! Imi place foarte mult blogul tau. Elegant...sic..
RăspundețiȘtergere