Ciulama de praz - de post si Cenaclul Flacara

Ingrediente:
  • 500 g praz(doar partea alba)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 fir de marar proaspat
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 50 ml ulei
  • piper.
MDP:
Se pun la fiert legumele curatate si taiate sferturi, numai prazul se taie rotocoale mai groase si se pune la fiert separat in apa cu putina sare.  Cand legumele sunt fierte se strecoara supa , se condimenteaza si se lasa deoparte.
Legumele se pot folosi la alt preparat (de exemplu se poate face o salata delicioasa in amestec cu maioneza de avocado si usturoi).
Intr-un vas pus la foc mic se pune faina si se rumeneste asa uscata cateva minute, amestecand continuu.
Apoi se toarna uleiul si se amesteca energic ca sa nu se faca cocoloase.
Rezulta un aluat ca pentru gogoselele pentru ,,choix-a la creme,, pe care il diluam cu cate un polonic de supa de legume pana obtinem o ciulama in care se toarna prazul scurs de zeama in care a fiert.
Se  mai fierbe un pic.Se presara putin piper. Se serveste cald (cu mamaliguta).
E delicios, vecina noastra de la tara il pregateste foarte des.

Reteta am gasit-o aici  
Si pentru ca tara prazului este Oltenia melodia de rigoare:

Comentarii

  1. Reteta asta imi aminteste de mancarurile delicioase de post ale bunicii mele.
    " AMINTIRILE SUNT ICOANELE TIMPULUI PIERDUT"
    Mircea Eliade

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare