Macrou cu garnitura de orez
O reteta banala dar atat de gustoasa...
Pentru peste:
Pentru garnitura de orez cu mazare (al carei gust m-a cucerit for ever) m-am inspirat de la emisiunea Turkish cuisine de pe Euforia.
S-aveti pofta!
Niko
Pentru peste:
- 1 kg macrou congelat (sau ce alt peste va place)
- 4 cepe mari
- zeama de la doua lamai
- sare, piper
- putin ulei
- o cana apa (sau supa daca aveti)
Pestele se curata si se portioneaza, ceapa de curata si se taie julienne. Intr-o tava care merge la cuptor se aseaza in "pat" ceapa, peste ceapa se aseaza bucatile de peste, se condimenteaza totul si se stropeste cu zeama de lamaie. Se adauga apoi uleiul si apa. Se lasa la cuptor pana ce pestele devine auriu:
Pentru garnitura de orez cu mazare (al carei gust m-a cucerit for ever) m-am inspirat de la emisiunea Turkish cuisine de pe Euforia.
- 1/2 pachet unt
- un pahar orez
- un praf sare semigrunjoasa (de mare)
- doua pahare apa
- cca 200 g mazare congelata
Intr-o craticioara se pune la incins untul. Cand untul e topit se adauga paharul de orez (ales si spalat in prealabil). Focul trebuie sa fie mediu. Se mesteca orezul pentru a se cali uniform. Dupa ce orezul s-a calit se adauga apa si praful de sare. Se acopera vasul cu un capac si se reduce focul la minim. Mazarea congelata se adauga in ultimele 5 minute de fierbere, adica: peste orezul aproape fiert se adauga mazarea, se aseaza deasupra un prosop de bucatarie din hartie si apoi se pune capacul vasului. In acest fel mazarea se va fierbe in aburi si nu se va sfarama iar gustul final al garniturii va fi desavarsit.
S-aveti pofta!
Niko
Comentarii
Trimiteți un comentariu