Ciorba de peste dulce
Reteta nu e mult diferita de cea de aici unde am pregatit ciorba din cap si coada de peste.
Ingrediente: 1 kg peste dulce de marimi diferite, 2 morcovi, 1 pastarnac, o telina mica, 2 cepe, 2 ardei grasi, cateva rosii (in bulion), 1 l bors de casa (zeama de lamaie sau otet) sare, ulei si mult leustean ori patrunjel.
Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se separa in functie de marime. Intr-un vas cu multa apa sarata se pune la fiert pestele cel mic/mediu. Dupa ce pestele a fiert se trece printr-o strecuratoare. In zeama se fierbe zarzavatul tocat in prealabil. Dupa ce zarzavatul a fiert se adauga pestele cel mai mare si se lasa in continuare la fiert. Se drege ciorba cu ulei, bors ori otet/zeama de lamaie si rosii taiate bucati. Se aromeaza ciorba cu leustean ori patrunjel. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute..
Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se separa in functie de marime. Intr-un vas cu multa apa sarata se pune la fiert pestele cel mic/mediu. Dupa ce pestele a fiert se trece printr-o strecuratoare. In zeama se fierbe zarzavatul tocat in prealabil. Dupa ce zarzavatul a fiert se adauga pestele cel mai mare si se lasa in continuare la fiert. Se drege ciorba cu ulei, bors ori otet/zeama de lamaie si rosii taiate bucati. Se aromeaza ciorba cu leustean ori patrunjel. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute..
(¯`·._.·NIKO·._.·´¯)
Comentarii
Trimiteți un comentariu