Falafel
Chiftelutele din naut sunt foarte cunoscute si apreciate de toate lumea, exista multe variante de pregatire a lor dar dintre toate cele pe care le-am incercat eu cea de fata mi se pare cea mai buna.
Ingrediente necesare:
- 500 grame boabe de naut care se pun la inmuiat peste noapte in apa cu 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 3 linguri de faina
- 2 linguriţe chimion macinat
- 2 lingurite coriandru macinat
- 1 lingurita cardamom
- 2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Nautul scurs de apa in care a stat la inmuiat se macina in robot. Se adauga peste el verdeata si usturoiul, ceapa, se continua mixarea apoi se adauga faina si condimentele. Condimentele pot fi alese in functie de gustul fiecaruia, mie de exemplu coriandrul mi se pare prea parfumat si deseori renunt la el.
Din compozitia astfel rezultata se formeaza chiftelutele cu ajutorul a doua linguri. Se prajesc in baie de ulei si se servesc cu lipie si salata de cruditati.
tocmai mi-am amintit ca am congelator niste naut fiert! imi plac tare!
RăspundețiȘtergere