Pogaci si saleuri
Dupa reteta maestrului Radu Anton Roman:
Ingrediente :
- 500 g jumari de porc
- 100 g untura
- 1 lingura drojdie
- sare, piper, chimen, paprica
- 1 pahar lapte
- 6 oua
- 1 paharel vin
- 1 pahar smantana
- faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit (cam 1 kilogram)
MDP:
- Se dizolva drojdia in putin lapte si 2 linguri smantana
- Se toaca jumarile (eu le-am trecut prin masina de tocat)
- Se amesteca faina cu dospeala si cu 5 oua
- Se adauga restul de lapte, smantana, vinul, jumarile (eventual se completeaza cu faina), se potrivesc de sare, piper, paprica, chimen
- Se framanta totul bine pana rezulta un aluat destul de ferm, care se lasa sa dospeasca
- Se intinde foaie de 1 cm grosime
- Se taie in forme
- Se presara cu chimen, se ung cu ou batut (eu le-am presarat cu susan negru)
- Se pun in cuptor, in tava unsa, la foc potrivit, pana se rumenesc
Nota: Eu am impartit jumarile in 3 parti si am uns cu ele aluatul ca la un foitaj obisnuit (se vede cum arata coca in sectiune) dar chiar nu e nevoie pentru ca aluatul ramas de la pogacele l-am framantat si am facut din el saleuri care au iesit foarte frumoase. Deci nu e nevoie de pasii suplimentari facuti de mine, daca urmati indicatiile din reteta e perfect.
Ce bune trebuie sa fie si cite ai facut! Tare sint curioasa: cit de repede s-au mincat?
RăspundețiȘtergere:)) foarte repede caci le-am impartit cu prietenii
RăspundețiȘtergere