Concediu
Mai sunt doar cateva zile pana la concediu. Pentru ca vom avea o vacanta pe cont propriu cu multe mese pregatite in natura va trebui sa ne organizam foarte bine. Am gasit in biblioteca parintilor mei o carte apatuta in 1976 la "Editura Sport-turism" numita "Bucataria turistului" si dupa ce am rasfoit-o am constatat ca foarte multe sfaturi cuprinse in ea sunt deosebit de utile. Cartea cuprinde retete pentru preparate de luat la drum, meniuri pentru zilele excursiei si retete pentru preparate la minut.
Din cuprins :Alimente pentru excursie
- zahar (miere)
- ciocolata (cacao)
- cafea
- lamai
- ceai (diferite plante)
- sare
- lapte praf
- gem (de casa)
- unt (ulei)
- malai
- faina (paste fainoase)
- orez
- cascaval (branza)
- oua
- salam uscat
- conserve de peste
- legume si fructe
- prajituri, fursecuri
- condimente
- oala cu capac si manere izolate termic ( de ~2 l)
- tigaia cu maner lung
- ibric pentru cafea si ceai
- gratarul si frigaruile
- strecuratoarea pentru ceai
- tocatorul de plastic
- lingura de lemn
- farfurii, pahare sau cani si tacamuri din plastic
- cutiile din plastic pentru alimente
- termosul
- fata de masa (din plastic)
- servetele de hartie
- saci menajeri
- folie alimentara
Preparate pentru luat la drum
- pui fript (se pastreaza 1-2 zile)
- chiftelute sau parjoale moldovenesti (pentru drum se ambaleaza in cutii din material plastic)
- friptura de porc (se poate folosi la fata locului in combinatie cu legume)
- zacusca (se poate pastra timp indelungat)
- carne afumata fripta sau fiarta
- biscuiti cu miere de albine
- piscoturi
- stelute cu nuci
- cornulete cu nuci
- prajitura marmorata
- prajitura cu branza de vaci
- prajitura cu mere
- turta dulce
- compot de mere, pere sau gutui
- compot de prune uscate
o sa revin cu meniuri zilnice si cu retetele pregatite de mine......
Comentarii
Trimiteți un comentariu