Placinta cu ton
Ingrediente pentru aluat:
- 1 pahar lapte acru sau iaurt
- 1/2 kg faina
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 1/2 pahar ulei
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 conserva mare de ton maruntit (in ulei)
- 1-2 ardei rosu (eu am pus ardei capia copt)
- 1 morcov mare
- 2 cepe
- sare, piper,
Intr-un vas mare se cerne faina impreuna cu sarea si bicarbonatul. Se adauga zaharul, laptele acru si se framanta aluatul pina cind nu se mai lipeste de mana. La framantat se adauga o parte din ulei. Se lasa aluatul sa se odihneasca.
Mod de preparare legume : Ceapa se toaca marunt, ardeiul si morcovul se taie fasii. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se aduga conserva de peste si legumele. Se amesteca pe foc pina ce legumele se inmoaie putin, apoi se opreste focul si se condimenteaza amestecul.
Din aluat se fac 3 bucati care se intind in forma de dreptunghi (pentru operatia asta se foloseste restul de ulei), se ung cu umplutura, se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu