Ciorba de peste
Ingrediente: 1 kg peste (obligatoriu se aduga capul si coada pestelui dupa ce acestea au fost curatate de innotatoare- in foto pestele era inca in stare "bruta"), 2 morcovi, 1 pastarnac, o telina mica, 2 cepe, 2 ardei grasi, cateva rosii in bulion, 1 l bors de casa, sare, ulei si muuult leustean.
Mod de preparare:
Zarzavatul spalat, curatat si dat pe razatoare se soteaza cateva minute in ulei (de palmier ca tot vorbim de el) apoi se stinge cu 1 1/2 l apa obligatoriu fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati fideluta si rosiile taiate in felii mai groase. Ciorba se acreste cu bors (dupa ce acesta a fost incalzit separat) si se sareaza. Se adauga apoi bucatile de peste si se mai fierbe ciorba pret de 15-20 minute.
Se aromeaza ciorba cu leustean. Se serveste nedreasa.
Se aromeaza ciorba cu leustean. Se serveste nedreasa.
E un deliciu!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu