Sarmale cu samburi de dovleac
Ieri am gatit pentru prima data sarmale de post cu samburi de dovleac. Mancarica asta din cate stiu eu e specifica in Oltenia. Aveam la camin (in facultate) o colega de camera care era de undeva din Gorj: Cristina. De la Cristina am aflat pentru prima data de existenta acestei retete. M-a uimit atunci combinatia numai gandindu-ma la rezultat dar asta nu se compara nici pe departe cu uimirea pe care am trait-o ieri cand am gustat din preparatul final: e ceva absolut senzational !!!!!!
Pentru sarmalutele mele m-am inspirat de aiciIngrediente:
- pulpa de dovleac (sau 1 morcov mare daca nu aveti dovleac)
- 3 cepe
- 300 g orez
- 100 g seminte de dovleac
- 1 cana cu apa
- 1 varza alba (eu nu am avut varza murata, am folosit frunze de vita-de-vie)
- cateva linguri ulei
- suc de rosii sau bulion
- marar verde
- sare si piper dupa gust
Semintele se aseaza intr-o tigaie:
Pofta buna!
si
Post sanatos!
Comentarii
Trimiteți un comentariu