Aluat tip foitaj
Tot mai multe gospodine aleg sa cumpere aluatul pentru placinte sau saleuri in loc sa il prepare in casa. Cele mai multe fac asta din lipsa de timp. Le inteleg perfect, mai ales ca prepararea unui aluat frantuzesc in casa inseamna impachetarea aluatului cu grasime la intervale repetate de timp. In plus e nevoie de multa pricepere in a stabili corect raportul grasime-faina care nu e intotdeauna acelasi si de care depinde 100% rezultatul final.
Dar... aluatul din comert pe langa faptul ca e pregatit cu margarina are tot felul de ingrediente pentru conservare si potentare de arome, inclusiv aditivul cancerigen "guma guar".
Dar... aluatul din comert pe langa faptul ca e pregatit cu margarina are tot felul de ingrediente pentru conservare si potentare de arome, inclusiv aditivul cancerigen "guma guar".
Asa ca... m-am gandit sa va fac cunoscuta o reteta usoara pentru un aluat de casa gustos si mai putin periculos:
Ingrediente:
- 250g faina
- 250 g unt
- 250g branza proaspata de vaci
- sare
Se trece branza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu untul moale. Se adauga faina si putina sare, apoi se framanta repede pana se obtine o coca omogena. Se lasa la rece 2-3 ore. Se pune aluatul pe planseta de lucru presarata cu faina, se intind foi cu grosimea de 5 mm si se modeleaza dupa preferinta. Atentie insa la copt, in primele minute nu se deschide cuptorul.
Reteta ii apartine Maestrului Nicolae Olexiuc Colea si am gasit-o in cartea "Retetele lui Colea" pe care o puteti comanda la Editura Teora.
Later edit:
Comentarii
Trimiteți un comentariu