Strudel cu mere calite


Ingrediente:
  • - aluat tip foitaj pregatit in casa sau un pachet aluat foitaj din comert (dar sa nu cititi eticheta cu ingredientele pe care le contine, altfel o sa va stea in gat)
  • - un borcan de 800 g mere calite la borcan (pregatite din toamna) sau mere ROMANESTI calite cu zahar, unt si scortisoara
Aluatul se portioneaza si se intinde cu sucitorul cat e lungimea tavii, se pune umplutura de mere pe o latura si se formeaza suluri. Se aseaza in tava de la aragaz:
Se ung sulurile formate cu ou amestecat cu lapte si se coc pana devin aurii:

Desertul se portioneaza dupa ce s-a racit si se serveste (iarna, cand afara e ger "de ingheata pietrele" iar in casa cald si din cand in cand se aud lemnele trosnind in foc):

Comentarii

  1. I am doing research for my university thesis, thanks for your useful points, now I am acting on a sudden impulse.

    - Kris

    RăspundețiȘtergere
  2. last few days our group held a similar discussion on this subject and you point out something we have not covered yet, thanks.

    - Kris

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare