Galuste cu ... mere

Eu, desi olteanca, n-am mancat niciodata galuste cu prune. Bunica mea facea coltunasi, papanasi, dar niciodata galuste cu prune. Stiam ca sint foarte gustoase si cum am vazut la Diana galustele cu gem m-am hotarat sa nu mai aman prepararea lor.
Asadar reteta am gasit-o la Diana si vroiam sa ii fac sotului meu o surpriza (e desertul pe care il pregatea bunica lui) doar ca m-a luat valul si am scris despre asta pe blog. Surpriza mea a fost zero insa finalul a fost unul fericit pentru ca galustele au iesit bune, bune, bune!!!!

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 300 g faina 000 (eu am pus in amestec faina si gris)

Mod de preparare:

Diana spune asa: cartofii fierti in coaja se curata si cand sunt calduti se trec prin razatoarea mica. Ii framantam cu sare, ou si faina (in cazul meu 4 linguri gris, sare, oua si faina). Apoi se face din aluat un sul din care se taie felii ce vor fi aplatizate. In mijloc punem umplutura din gem de prune (eu pentru ca nu m-am invrednicit sa le fac atunci cand aveam prune uscate le-am facut astazi cu felii de mere uscate - pe primele am incercat sa le fac cu gem dar nu aveam la Craiova decat un magiun subtire si mi-a fost destul de greu sa le lucrez):Facem galustele pe care le fierbem in apa clocotita si usor sarata.Intr-o tigaie topim jumatate de pachet de unt, mai adaugam vreo 4 linguri cu ulei si cand e incins punem pesmet. Amestecam de vreo 2-3 ori si dam deoparte, sa nu se arda.
Trecem galustele prin pesmetul parfumat cu unt, apoi presaram zahar tos (eu am mai adaugat 1 plic zahar vanilat si un praf scortisoara). Am servit galustele langa o socata rece. Betty a primit surplusul de pesmet.

Diana, multumim pentru poveste si pentru reteta! E un desert nemaipomenit la gust si rapid, asta fara sa mai amintesc ca nu necesita coacere (deja e foarte cald si nu cred ca voi mai porni cuptorul in urmatoarele luni).

Comentarii

Postări populare