Vinete taranesti

Pentru ca e post m-am gandit sa va impartasesc reteta de vinete a bunicii. Bunica e extrem de consecventa in bucatarie, nu stie ce inseamna cuvantul colesterol si nici nu o intereseaza iar argumentul ei covarsitor la orice incercare a noastra de a veni cu o reteta noua (mai dietetica) este asta: eu asa am pomenit!

De cand se stie bunica pregateste vinetele in felul asta:
  • 1 kg vinete
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • sare, ulei
Mod de preparare:
Vinetele se coc la jar de lemne, se curata de coaja si se lasa la scurs. Ceapa impreuna cu ardeiul se toaca marunt si se calesc la foc mic intr-o tigaie. Cand ceapa a devenit transparenta se mai adauga 2 linguri apa si se lasa pe foc pana legumele sunt fierte. Se adauga peste ele rosiile curatate de pielita si tocate marunt si se mai lasa sa fiarba pana ce se patrund si acestea. Se da apoi tigaia de o parte si se toaca vinetele cu o barda de lemn. Se sareaza si se amesteca cu legumele din tigaie.
Se serveste:...

 
in strachini de lut fara sa fie ornata (nu asa ca mine care ma dau taranca dar folosesc vase chinezesti din plastic).
Are un gust minunat!
Pofta buna!

Comentarii

  1. Normal ca-i buna....mi-a facut o poftaaaa....e un fel de zacusca!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună,Niko!Reţeta asta o fac şi eu,singura diferenţă ar fi că ardeiul îl coc şi îl adaug rupt in fâşii.Este delicioasă,şi caldă şi rece.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare