Prajitura cu branza si afine
Ingrediente:
Pentru crema se amesteca branza cu zaharul si ouale:
Fructele se spala:
Si se amesteca si ele in compozitia de branza:
Se toarna amestecul peste compozitia de blat:
Crusta: untul se amesteca cu zaharul si cu faina pana rezulta un aluat faramicios cu care se acopera prajitura:
Se coace destul de mult timp (la mine a durat peste 30 de minute).
- Blat: 5 oua; 5 linguri zahar, 6 linguri faina, 4 linguri apa, 1 lingura ulei
- Crema de branza: 4 oua, o cana zahar; cca 300 g urda; 500 g afine; arome
- Crusta: 100 g unt, 100 g zahar si faina pana cand aluatul se faramiteaza
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga apa, uleiul, faina si la final albusurile batute spuma tare cu un praf sare.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt:
Pentru crema se amesteca branza cu zaharul si ouale:
Fructele se spala:
Si se amesteca si ele in compozitia de branza:
Se toarna amestecul peste compozitia de blat:
Crusta: untul se amesteca cu zaharul si cu faina pana rezulta un aluat faramicios cu care se acopera prajitura:
Se coace destul de mult timp (la mine a durat peste 30 de minute).
In mod ciudat nu mi s-a parut deloc dulce dar la gust a fost interesanta. Poate o incercati ca tot e pretul afinelor in scadere...
Comentarii
Trimiteți un comentariu