Ochiuri romanesti

Probabil cel mai recomandat fel de preparare a oualelor... sa nu se mai spuna despre bucataria noastra ca e nesanatoasa...
Se pune la fiert apa impreuna cu o lingurita otet si 1/2 linguita sare. Cand apa a clocotit se sparg ouale si se pun la fiert. Nu dati drumul oualelor direct in apa; folositi o farfuriuta sau un polonic.

Sunt gata destul de repede, ideea este sa se coaguleze bine abusul iar galbenusul sa ramana moale...


Se servesc calde, cu unt deasupra...
Noua ne plac mult langa tochitura moldoveneasca.


Comentarii

  1. Cele mai bune oua....noua ne plac foarte mult, mai ales cu un colt de piine calda, proaspat scoasa din cuptor !!!
    Te tzuc !
    Vechiul link al blogului nu mai e valabil, asa -i ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Da? Trebuie neaparat sa le incerci, sunt foarte gustoase.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare