Inghetata - Iana
Am numit-o asa pentru ca e reteta matusii Iana de la care avem si reteta de Figaro. E minunata la gust si pentru prepararea ei nu va trebuie neaparat un aparat de inghetata (nu face ace).
Ingrediente:
- - 2 cani lapte
- - 2 cani zahar
- - 1/2 pachet unt
- - 10 oua
- - arome
- - 1 lingura cu varf de faina
- - optional nuci prajite si macinate, stafide, migdale, fistic
Mod de preparare:
Se separa ouale, cele 10 galbenusuri se freaca cu o cana zahar, se adauga laptele, aromele si faina si se pune amestecul pe foc. Se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu. Se da jos de pe foc si se inglobeaza untul.
Cele 10 albusuri se bat cu o cana de zahar. Se amesteca bezeaua in crema racita si se pune in recipiente care merg la congelator.
Daca vreti sa o imbogatiti cu nuci sau alune, etc acestea se adauga la sfarsit.
Pofta buna!
O vara racoroasa!
Cele 10 albusuri se bat cu o cana de zahar. Se amesteca bezeaua in crema racita si se pune in recipiente care merg la congelator.
Daca vreti sa o imbogatiti cu nuci sau alune, etc acestea se adauga la sfarsit.
Pofta buna!
O vara racoroasa!
Niko untul se pune cind crema este calda sau racita complet???as face-o ca e fara aparat!te pup!!!
RăspundețiȘtergereLacrima, nu mai sta pe ganduri!!!!
RăspundețiȘtergereMariana, untul se pune cand crema e calda. E fara aparat si e gustoasa, gustoasa.