Prajitura cu pepene galben


Asa cum nu putem gati mancaruri fara legume nu putem gati nici dulciuri fara fructe. E logic ! Astazi va recomand o reteta de prajitura cu pepene galben (ce fruct poate fi mai potrivit?) pentru apropiata sarbatoare a Sfintei Maria.
Ingrediente :
  • 6 oua
  • un praf sare
  • o lingurita bicarbonat
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt
  • 3 linguri apa
  • o radacina ghimbir
  • 3 linguri cacao
  • un pepene galben
  • o cutie smantana de 500 g pentru frisca
    Mod de preparare :
    Prima operatiune :
    smantana se rastoarna intr-un vas si se da la congelator
    Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 4 linguri de zahar, bicarbonatul, 4 linguri ulei, apa, ghimbirul ras, iaurtul si faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de mai sus. Se tapeteaza o tava pentru aragaz cu hartie de copt si se pune amestecul in tava. Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu o parte din amestec (oprit in prealabil) si se marmoreaza blatul :

    Se aseaza tava la cuptor la foc mediu. Intre timp se taie pepenele felii foarte subtiri:
    Blatul copt se lasa pe un gratar sa se raceasca si apoi se taie pe jumatate :
    Smantana se scoate de la congelator si se bate bine cu un tel inoxidabil. Se indulceste dupa gust. Pepenele se aseaza in forma de solzisori pe jumatate de blat:
    Se acopera cu cealalta jumatate se si preseaza. Intre timp pregatim pe foc un sos de ciocolata din 300 g zahar, 100 g cacao, 50 g ulei si 100-150g apa (depinde de cat se doreste consistenta sosului). Rece, prajitura se taie patrate si se serveste cu frisca si sos de ciocolata :
    Dupa cum vedeti pepenele meu avea miezul verde dar pentru prajitura asta va trebuie un pepene cu miezul galben, sfaramicios si parfumat.
    Pofta buna !
    My creation

    Comentarii

    Trimiteți un comentariu

    Postări populare