Dulceata de visine (la tuci)
Cartea mea de bucate zice asa: pentru 4 pahare de visine fara samburi se adauga 1 kg de zahar. Mai sigur insa pregatiti pentru fiecare kg de fructe cate 1 kg zahar. Intr-un vas incapator se aseaza in straturi alternative zaharul si fructele. Tot cartea mea de bucate zicea ca vasul astfel pregatit se pune pe marginea masinii de gatit pana se topeste zaharul. Noi am lasat vasul acoperit la loc racoros peste noapte. In dimineata urmatoare arata asa:
Inainte de a pune fructele sa fiarba puteti adauga arome (rum, cognac, vanilie pastai, zeama de lamaie, etc)
Inainte de a pune fructele sa fiarba puteti adauga arome (rum, cognac, vanilie pastai, zeama de lamaie, etc)
Din 5 kg de visine si 5 de zahar au iesit cam 6 kg de dulceata.
Niko
offff , ador tot ce este cu visine !!!
RăspundețiȘtergere