Friptura de porc in unt
De Sf. Gheorghe am pregatit friptura dupa o reteta a Laurei Adamache si trebuie sa va spun ca a avut o aroma deosebita. Va scriu reteta asa cum era prezentata de Laura:
Am topit la foc mic untul (1 pachet) si am innabusit bucatile de carne cateva minute pe ambele parti:
Pentru ca am pregatit o cantitate mai mare (in jur de 1 kg carne ) am facut operatiunea asta in mai multe transe. Am transferat bucatile sotate intr-o tava de friptura si peste carne am adaugat untul din tigaie, am condimentat, am adaugat apoi apa si cateva rosii taiate bucati
si am lasat tava la cuptor pana ce carnea s-a rumenit bine.
Am servit-o cu legume condimentate cu gomasio:
Ingrediente
- 600-700 g muschiulet de porc sau pulpa slaba
- 100 g unt
- sare
- piper proaspat macinat
- apa
Am topit la foc mic untul (1 pachet) si am innabusit bucatile de carne cateva minute pe ambele parti:
Pentru ca am pregatit o cantitate mai mare (in jur de 1 kg carne ) am facut operatiunea asta in mai multe transe. Am transferat bucatile sotate intr-o tava de friptura si peste carne am adaugat untul din tigaie, am condimentat, am adaugat apoi apa si cateva rosii taiate bucati
Am servit-o cu legume condimentate cu gomasio:
Comentarii
Trimiteți un comentariu