Tort "Padurea neagra"
Sa incepem cu desertul: Tort 'Padurea neagra' sau 'Foret noire', reteta veche, cel mai spectaculos tort din cate am mancat (l-am pregatit de doua ori in doua zile). Am cautat mult pe net un tort cu aroma deosebita si l-am descoperit: dulce-acrisor cu alcool si visine in combinatie cu un blat de cacao si acoperit de frisca.
Am gasit si multe variante pentru el dar m-am oprit la cea de aici pentru ca era prezentata cu lux de amanunte iar in fotografie tortul era impecabil (asa cum sunt toate lucrurile migalite de Monica).
Blat: - 8 oua
- 8 linguri apa calda
- 200 g zahar
- doua linguri de unt sau ulei
- 150 g faina
- 50 g cacao
- un plic de budinca de cacao
- un plic praf de copt
Se amesteca praful de copt, cacaoa, faina si praful de budinca si se trec printr-o sita din inox. Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu apa calda pana rezulta o crema, se adauga untul sau uleiul si albusurile batute spuma separat. Se incorporeaza apoi treptat amestecul de ingrediente uscate. Se imbraca o forma de tort cu hartie si se coace blatul cam o jumatate de ora la foc mediu sau pana trece testul cu scobitoarea. Se pune apoi la racit pe un gratar si se taie in trei felii. Monica explica tehnica ei de taiere cu ajutorul unei ate. Eu l-am taiat cu un cutit cu lama lunga.
Crema:
Decor:
Se asambleaza tortul:
Se lasa tortul astfel montat la rece cateva ore iar apoi se decoreaza:
Monica, iti multumim pentru reteta!
Crema:
- 2 borcane de compot de visine
- 1 plic budinca de vanilie
- cateva linguri cognac sau visinata
- zahar dupa gust
Decor:
- 1000 ml frisca Vegetala
- 1 borcan de 200 g smantana fermentata (alegeti una fara amidon pentru un gust mai bun)
- aschii de ciocolata
- 16 (sau mai multe) visine din compot
Se asambleaza tortul:
Blat, o parte de crema, frisca:
... blat, crema, frisca, blatSe lasa tortul astfel montat la rece cateva ore iar apoi se decoreaza:
Monica, iti multumim pentru reteta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu