Croissant cu stafide si mac
Ingrediente:
Mod de preparare:
- 1 kg faina
- 2 pahare lapte
- 25 g drojdie
- 1/2 lingurita sare
- 50 g zahar
- 1 pachet de unt
- 4-5 lingurite mac
- 3-4 lingurite stafide care au stat o jumatate de ora in rom
Mod de preparare:
Se opreste o jumatate din pachetul de unt pentru uns. Restul ingredientelor se amesteca si se lasa la dospit intr-un loc cald. Dupa cca o ora se taie aluatul in bucati si fiecare bucata se intinde foaie. Se unge cu unt topit:Si se taie ca pentru cornuri:Se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt:Se ung deasupra cu faina defacuta in apa si se coc la foc mediu pana sint rumenite bine:Au o aroma deosebita datorita untului si sint foarte consistente. Dupa ce se racesc crusta lor devine usor crocanta dar se pot consuma si dupa 2-3 zile fara a fi nevoie sa le incalzim. Sint ideale pentru o excursie.
Mirela, stiuuuu dar frigiderul meu e tare golas. Tot incerc sa caut la prieteni un frigider cu magneti sa imi pot spala obrazul :D
RăspundețiȘtergereTe pup,
Niko, accept si asa.
RăspundețiȘtergere