Prajitura Bounty
Incredibil de gustoasa!!!! Reteta am preluat-o de aici (adica de pe blogul Georgianei).
Ingrediente
Pentru blat:
- 190 gr. unt;
- 150 gr. zahăr;
- 3 ouă;
- 300 gr. făină;
- 3 lg. cacao;
- 3 lg. lapte;
- 1 plic praf de copt.
Pentru cremă:
- 450 ml. lapte;
- 4 lg. şi jumătate de griş;
- 120 gr. unt;
- 120 gr. zahăr;
- 150 gr. nucă de cocos;
- 3 lgt. esenţă de vanilie.
Pentru glazura:
- 200 gr. ciocolată;
- 1 lgt. miere (eu nu am pus pentru ca nu am avut in casa atunci)
Modul de preparare e extrem de simplu si pentru blat si pentru crema: toate ingredientele se mixeaza. Pemtru blat rezulta o compozitie care se coace la foc mediu (nu stiu exact cat pentru ca nu am cronometrat).
Pentru crema ingredientele se amesteca pe foc pana rezulta o compozitie groasa. Se intinde peste blat cat e calda.
Pentru glazura se topeste ciocolata pe foc (eventual pe baie de abur) si se intinde peste crema.
In reteta Georgiana spunea sa amestecam ciocolata cu o lingurita miere. Pentru ca eu nu am pus miere glazura mea a fost putin aspra iar dupa ce prajitura s-a racit a fost nevoie sa o tai cu un cutit cald.
Fotografii cu bucatele de prajitura nu am pentru ca am luat-o cu noi la tara iar acolo... am avut destule alte lucruri de fotografiat.
Delicioasa prajitura,imi place mult!
RăspundețiȘtergereAm vazut si alte bunataturi, o sa te mai vizitez ;-D
O zi buna!
E intr-adevar e delicioasa! Ma bucur ca ai gasit lucruri interesante pe blogul meu. Te astept oricand cu placere!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!