Varzari

Varzarile sint niste placintele bogate (pregatite cu ou, untura si lapte) specifice Ardealului. Ele se fac si in Moldova de post(cu ulei si aluat e paine). Eu am combinat cele doua retete: de obicei fac un aluat de paine sau de gogosi simple in care pun 2-3 linguri de untura si de asemenea calesc varza murata in untura.

❶Aluat: cam 1 kg. de aluat de paine in care am adaugat 100 g untura (se framanta si se lasa la dospit mai bine de o ora)

❷Umplutura: 1 kg varza murata, 100 g untura, boia iute si o ceapa mare (ceapa si varza se toaca marunt si se calesc in untura impreuna cu boiaua iute)

❸MDP: Aluatul se portioneaza in trei bucati si fiecare bucata se intinde foaie si se taie patrate cu latura de aprozimativ 5 cm. Se pune pe fiecare patrat umplutura (aici am fotografiat un colt si de aceea pare triunghi :D )
Se aduna marginile de aluat peste umplutura:Se modeleaza si se aplatizeaza usor:Placintelele astfel rezultate se pot coace in cuptor caz in care se ung deasupra cu ou batut sau se prajesc in grasime bine incinsa. Noi le-am prajit. Si... pentru a adauga un element oltenesc le-am servit cu un vin bun de la Dunare.
Un deliciu!


Comentarii

  1. Niko, varzarile astea imi fac cu ochiul. Seamana oare la gust cu placinta cu varza?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, seamana. Dar prajite seamana mai mult a gogosi. Mie imi plac oricum!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare