Vafe(waffeln, waffel, gaufre, etc) cu cacao
Cand am pregatit delicioasa negresa cu mure am fiert si pentru zilele de iarna un sirop grosut de mure, sirop la care am dat atacul desi suntem abia la jumatatea toamnei...
Aici de exemplu l-am folosit pe post de topping pentru vafele cu cacao.
Vafe ale caror reteta am gasit-o aici
Ingrediente:
- - 300 g faina
- - 1 / 2 litru de lapte
- - 100 g zahar
- - 2 oua
- - 100 g unt
- - 1 lingurita praf de copt
- - 4 linguri cacao
- - 1 varf de cutit de sare
- - ulei pentru gatit se foloseste pentru uns presa)
MDP:
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate (faina, cacaoa, praful de copt si sarea). Ouale se bat cu zaharul, li se adauga untul topit si alternativ ingredientele uscate/laptele. Se lasa aluatul sa se odihneasca (eu am sarit peste aceasta etapa).
Si am copt vafele fara sa mai ung presa (asa cum indica reteta).
Si am copt vafele fara sa mai ung presa (asa cum indica reteta).
Comentarii
Trimiteți un comentariu