Mancarica de cartofi

Ingrediente:
  • 500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 catel usturoi
  • 2-3 rosii (ale mele au fost mai mari)
  • tarhon, patrunjel, marar
  • sare, piper, untdelemn

MDP:
Cartofii se spala, se curata si se taie bucati. Se pune intr-o cratita untdelemnul si ceapa tocata, ardeii taiati, verdeata si usturoiul taiat felioare, rosiile curatate de coaja si se calesc. Se pun apoi cartofii in sos si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic. Cand sosul a scazut si cartofii sunt moi, se poate servi.

Eu, dupa cum se poate vedea, am adaugat si un praz verde :)
Reteta este din "Cartea de bucate" a d-nei Didi Balmez - Ed Tehnica, Bucuresti - 1978

Sugestie: merge grozav cu branza telemea in loc de paine :))

Comentarii

Postări populare