Rulada cu gem de coacaze

Am cautat mult timp o reteta potrivita pentru blatul de rulada . Acum am gasit-o :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un praf sare
Important : nu se foloseste mixerul (pentru ca ouale trebuie sa inglobeze mult aer totul se amesteca manual)
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul o jumatate de ora. Dupa o jumatate de ora se adauga faina. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se inglobeaza in galbenusuri. Compozitia se pune la copt intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se coace destul de repede pentru ca e subtire (cind hartia se onduleaza putin pe margini blatul e gata) si nu trebuie lasat mai mult la cuptor deoarece se intareste si apoi nu se mai poate rula.
In reteta scria ca blatul copt trebuie rasturnat pe un servet ud care a fost presarat cu zahar tos. Eu m-am folosit de o alta bucata de hartie pentru copt. Pentru umplutura am folosit dulceata de coacaze amestecata cu o lingurita de coniac. Am taiat capetele si am constatat ca e putin prea dulce pentru gustul meu asa ca am facut o glazura amaruie din 2 lingurite de cacao, o ligura de apa, putin zahar si o lingurita de ulei. Reteta originala era cu gem de portocale si cred ca daca as fi respectat reteta cu strictete rulada ar fi fost mult mai parfumata.







(reteta postata in 2007)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare