Vitel cu dragavei
Mincare asta are ceea ce lipseste tocanitelor de iarna. Textura ei, gustul, mirosul, toate astea se pot regasi in mincare doar primavara.
Ingrediente :- 1/2 kg carne de vita
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 4 cepe
- doua miini de dragavei
- ulei pentru prajit
- marar proaspat
Carnea se taie bucati potrivite si se pune la prajit intr-un tuci. Cind carnea e bine prajita se condimenteaza cu sare, piper, coriandru macinat si rozmarin maruntit. Cartofii si morcovii se taie cuburi si se adauga peste carne. Se acopera vasul si se lasa sa se inabuse. Dragaveiul se spala si se taie si el. Se pune intr-un vas cu apa fiarta. Ceapa se caleste separat pina ce devine aurie si se adauga peste ea dragaveiul oparit. Se lasa amestecul sa se caleasca impreuna si apoi se adauga peste carne. Se mai adauga peste carne zeama in care s-a oparit dragaveiul si se lasa sa fiarba bine totul. Se pune in final mararul tocat marunt :
Comentarii
Trimiteți un comentariu