Am prins gustul fainii negre. Daca o folositi la prepararea aluaturilor n-o sa obtineti niciodata cornuri pufoase, cozonaci uriasi sau buseuri adevarate dar este mult, mult mai sanatoasa decat faina alba de patiserie. Am citit undeva ca faina neagra contine de cinci ori mai multe minerale decat faina alba. Am gasit
aici un articol interesant despre faina neagra si in general despre nutritie iar o reteta grozava de clatite integrale am gasit
aici.
Ingrediente (asa cum le-am folosit eu):
- 2 ouă (le-am pregatit si de post fara oua)
- 250g făină neagra (sau amestec de faina alba si neagra)
- 500ml apa minerala
- un vârf cuţit sare
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Eu de regula amestec uleiul in compozitia de clatite si apoi le coc intr-o tigaie teflonata fara alta grasime iar consistenta aluatului o simt (din obisnuinta) cand il amestec asa ca mi se intampla de multe ori sa mai adaug apa minerala sau faina dupa ce aluatul a stat la odihna cca 10-15 minute.
Au fost gustoase, le-am servit cu Jeleu de caise.
Apetisant. Voi încerca să încerc.
RăspundețiȘtergereNiko, arata foarte bine ! Si clatitele, si... mmm... jeleul ! Sunt o pofticioasa ! Si-mi mai place si sa "mesteresc" prin bucatarie ! Acum stau si ma gandesc - oare cehii au prin magazine faina neagra ? Ma duc sa caut ! ;)
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereLeo, nu stiu ce sa zic, noi am luat faina de la moara :))
Ducesa, am citit ca aceste clatite sunt chiar recomandate copiilor
Sa aveti spor la preparat si mancat!