Chec cu smantana
Cel mai bun fel in care puteti transforma un blat simplu cu cacao: ii adaugati din belsug smantana si sirop acrisor de fructe.
Ingrediente:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc apoi se adauga cacaoa, apa, uleiul si faina.
Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitia de mai sus:
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma:
si se aseaza compozitia:
Se pune in cuptor la foc mic dupa ce acesta a fost in prealabil incins bine. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Rece se portioneaza si se imbogateste cu smantana si sirop de fructe (poate fi si un alt topping, de ex. caramel): Pofta buna!
Ingrediente:
- - 8 oua
- - 2 linguri cu varf cacao (50g)
- - 1 cana zahar (200g)
- - 7-8 linguri cu varf faina (200g)
- -2 linguri apa
- - 20 ml ulei
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc apoi se adauga cacaoa, apa, uleiul si faina.
Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitia de mai sus:
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma:
si se aseaza compozitia:
Se pune in cuptor la foc mic dupa ce acesta a fost in prealabil incins bine. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Rece se portioneaza si se imbogateste cu smantana si sirop de fructe (poate fi si un alt topping, de ex. caramel): Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu