Solutie pentru murat "la rece"

Daca nu aveti timp sau dispozitie sa fierbeti solutia pentru murat gogosari, castraveti, ardei iuti etc... ori sa sterilizati borcanele la bain-marie minute in sir puteti opta pentru solutia "la rece". Sigur, borcanele in care se fac muraturile trebuie sa fie bine curatate si uscate in prealabil.

Ingrediente solutie:
  • - 2 l otet (din vin!)
  • - 1 kg zahar
  • - sare mare (deci fara iod)
  • - 200-300 g hrean radacina
  • - boabe de piper, mustar, foi de dafin
O parte din zahar se poate inlocui cu miere de albine (mierea si zaharul actioneaza ca si conservant iar mierea naturala nu se altereaza niciodata).
Se amesteca ingredientele pana se topeste zaharul si apoi se amesteca cu legumele (cu aceasta solutie se pot marina de exemplu 20 kg gogosari, daca murati mai putine legume atunci reduceti cantitatile pastrand proportiile).



Comentarii

Postări populare