Marinata pentru macerarea rapida a iepurelui
Reteta de marinata ii apartine in mare parte Maestrului Colea (m-au mancat palmele si n-am putut sa nu adaug cateva elemente personale).
Pentru o macerare rapida (2 - 3 ore) se calculeaza cate kg de carne trebuie macerata. Pentru fiecare 2-3 kg carne de vanat se folosesc: 1-2 cepe, 1/2 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, boabe de ienibahar , 1 g piper pisat, 1-2 foi de dafin, 100 ml vin negru sau rosu vechi, o ramura cimbru, sare, cateva cuisoare si coaja de lamaie la care se adauga 1 cana apa si 1/2 cana otet. Eu am mai adaugat in plus doua mere felii si multe verdeturi uscate.
Legumele se taie bucati mici, se amesteca cu restul ingredientelor si se fierb in vas acoperit 5-6 minute, apoi se ia vasul de pe foc si se tine acoperit pana se raceste. Daca doriti o macerare rapida adaugati peste carne marinata fierbinte si lasati 2-3 ore. Daca doriti o macerare lenta lasati marinata sa se raceasca si abia apoi introduceti in ea carnea de vanat. In situatia asta marinarea dureaza 1-2 zile.
Eu am folosit reteta rapida pentru a marina un iepure (cel mai bun iepure pe care l-am mancat vreodata, parole d'honore!). Dupa ce am trecut animalul prin multe ape reci (atat de multe ca le-am pierdut numarul dar l-am spalat pana s-au dizolvat toate cheagurile de sange):
am pregatit marinata in felul descris mai sus:
Buna Nico. Imi place foarte blogul tau si de aceea vreau sa iti ofer un premiu.Il poti ridica pe pagina mea.
RăspundețiȘtergereLaura Blaauwiekel
Vai demult tineam iepuri...ce buni erau,dar acum nu e voie unde stau!asa ca...!
RăspundețiȘtergereTe rog sa ridici premiile de la mine!
Te astept cu drag!