Cornulete cu branza si cu nuci

Reteta pregatita pentru concediul din iunie 2008

Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • 1 pahar lapte cald
  • 1 pachetel zahar vanilat

Se framanta bine aluatul si se imparte in bucati care se modeleaza sub forma de mingi mici :
Umplutura de branza :
  • 100 g branza de burduf
  • 1 ou
  • 1 legatura marar proaspat
Se framanta branza si se amesteca cu ou si marar
Umplutura cu nuci :
  • 200 g nuci macinate
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura pesmet
Se amesteca toate ingredientele pe foc pana se obtine o pasta. Se lasa la racit. Pentru a forma cornulete se intinde fiecare minge de aluat cu vergeau, se pune umplutura, se formeaza cornulete si se coc la foc potrivit.

Comentarii

Postări populare